Volledig scherm
Dorpshuis de Griffioen in Wolphaartsdijk. © Google Streetview

Goes geeft lening van ruim twee ton om dorpshuis in Wolphaartsdijk in één keer goed te renoveren

WOLPHAARTSDIJK - Stichting De Griffioen, de toekomstige eigenaar van dorpshuis in Wolphaartsdijk, krijgt van de gemeente Goes een lening van 225.000 euro. Die maakt het mogelijk om het gebouw in één keer goed op te knappen.

De oprichting van de stichting volgde op het besluit van de gemeente om De Griffioen te sluiten. Dat zorgde voor veel ophef in het dorp. Een groep inwoners heeft de schouders eronder gezet om de voorziening te redden. De stichting neemt het gebouw binnenkort voor een symbolisch bedrag over van de gemeente en gaat het vervolgens verhuren aan de uitbaters. Die willen de dorpshuisfunctie aanvullen met commerciële voorzieningen als een restaurant en bed & breakfast.

Afgesproken was dat de stichting eenmalig drie ton zou krijgen voor het wegwerken van achterstallig onderhoud. De gemeente zou verder garant staan voor een lening van 75.000 euro en bovendien nog tien jaar lang elk jaar 15.000 euro betalen voor het onderhoud. Maar om het dorpshuis in één keer toekomstbestendig en duurzaam te maken blijkt dik vijf ton nodig te zijn.

Daarom willen burgemeester en wethouders nu een lening beschikbaar stellen van 225.000 euro. Opgeteld bij de genoemde drie ton is er dan 525.000 euro om De Griffioen aan te pakken. De tien keer 15.000 euro die de stichting zou krijgen, komt nu te vervallen, evenals de garantstelling van 75.000 euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement