Volledig scherm
De politie voert de regie over het project waar Goes en Reimerswaal aan meedoen. © Getty Images/iStockphoto

Goes en Reimerswaal willen voorkomen dat verdachten met beperking terugvallen in gedrag

GOES - Mensen met een licht verstandelijke beperking die een misdrijf hebben gepleegd of een overtreding hebben begaan, vallen vaker terug in hun slechte gedrag dan anderen. De gemeenten Goes en Reimerswaal beginnen, onder regie van de politie, een proef om daar verandering in te brengen.

In Nederland heeft gemiddeld 30 procent van de aangehouden verdachten een licht verstandelijke beperking. ,,Juist bij deze mensen is het belangrijk dat er meer gebeurt dan alleen aanhouden en straffen'', zegt de Goese wethouder Derk Alssema. ,,Met de juiste hulp kan in veel gevallen waarschijnlijk worden voorkomen dat ze terugvallen in hun oude gedrag.''

Behalve de twee gemeenten en de politie zijn ook de afdeling Werk Inkomen en Zorg (WIZ), het Centrum voor Jeugd en Gezin en het maatschappelijk werk bij het project betrokken. ,,Samen gaan we ontdekken welke aanpak het best werkt'', zegt Alssema. Als het project positieve resultaten oplevert, wordt het waarschijnlijk ook uitgerold in andere Zeeuwse gemeenten. Het heeft de naam 'Onopvallend anders' gekregen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement