Volledig scherm
De ingang van het ADRZ-ziekenhuis in Goes. © Jeffrey Kutterink

Goes en ADRZ in gesprek over parkeerbeleid taxibusjes

GOES - De gemeente Goes gaat via welzijnsorganisatie SWVO in gesprek met het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) over het feit dat taxibusjes ouderen niet meer tot bij de ingang van het ziekenhuis mogen brengen.

De SP in Goes kaartte deze kwestie onlangs aan. De partij zegt klachten te ontvangen van ouderen die nu tientallen meters moeten lopen van het taxibusje naar de ingang. Zo werd het verhaal geschetst van een hoogbejaarde man die daardoor zo uitgeput zou zijn geraakt dat hij een paar dagen nodig had om te herstellen van zijn afspraak in het ADRZ in Goes.

De SP laat nu weten dat het college in gesprek gaat met het ziekenhuis. Een woordvoerster van de gemeente bevestigt dat. ,,Een datum moet nog worden geprikt, maar het ziekenhuis staat open voor een gesprek.''

Het ADRZ liet eerder weten dat het een weloverwogen keuze was om de taxibussen niet meer helemaal tot aan de ingang te laten rijden. De veiligheid was in het geding. Er zijn vrijwilligers aanwezig om mensen die slecht ter been zijn vanaf de taxi naar binnen te begeleiden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement