Volledig scherm
Camping De Veerhoeve. © Mechteld Jansen

Goes dwarsboomt plannen voor De Veerhoeve in Wolphaartsdijk niet

GOES - Eigenaar Machiel Blom van camping De Veerhoeve in Wolphaartsdijk hoeft niet te vrezen dat de gemeente Goes zijn plannen alsnog dwarsboomt. Het college voorziet in dat geval een schadeclaim.

Tot ontzetting van de vaste gasten wil Blom de huidige camping veranderen in een luxe vakantiepark met huisjes. Alle stacaravans moeten op termijn weg. De gemeenteraad stelde vorig jaar een nieuw bestemmingsplan vast in de veronderstelling dat een uitbreiding van de camping het doel was. Dat de nieuwe eigenaar alles wil saneren, kwam als een verrassing. Maar volgens burgemeester en wethouders mag het wel.

De Partij voor Goes stelde voor het bestemmingplan dan maar weer te veranderen, zodat de plannen van Blom kunnen worden tegengehouden. Dat wil het college niet. 'Hoe zeer we het leed van de huidige campinggasten ook betreuren.' Volgens wethouder Loes Meeuwisse kan de gemeente wellicht een schadeclaim verwachten als het bestemmingsplan weer wordt veranderd. Bovendien duurt zo'n procedure lang, terwijl Blom op het punt zou staan een vergunning voor zijn plannen aan te vragen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement