Volledig scherm
Kunstenares Elsa Westland en dochter Magdeleen van Eersel bij kunstwerk in oude GAK gebouw. © Mechteld Jansen

Goes doet duit in het zakje voor redden van kunstwerk uit het GAK-gebouw

GOES - De gemeente Goes doet ook een duit in het zakje als het gaat om de redding van het kunstwerk van Elsa Westland uit het te slopen GAK-gebouw in Goes. ,,We doneren duizend euro aan de crowdfunding’’, zegt wethouder Loes Meeuwisse.

De gemeente stelt daaraan niet de voorwaarde dat het kunstwerk in Goes moet blijven. Als het kunstwerk onverhoopt ergens anders belandt, wordt daar niet moeilijk over gedaan. Een nieuwe locatie voor het wandreliëf is nog niet gevonden. De initiatiefnemers, onder meer Magdeleen van Eersel (de dochter van de kunstenares), concentreren zich nu vooral op het verwijderen ervan. Haast is geboden, want het voormalige GAK-gebouw wordt begin volgend jaar gesloopt.

Om het eind jaren zeventig gemaakte reliëf door een gespecialiseerd bedrijf van de muur te kunnen laten halen, is ongeveer 10.000 euro nodig. De teller van de crowdfunding stond vrijdagochtend op een dikke zevenduizend euro. Het gebouw waarin het kunstwerk zit, maakt plaats voor appartementen. Het stond door leegstand al vele jaren te verpauperen, maar het kunstwerk is nog ongeschonden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement