Volledig scherm
In het collegeprogramma, dat dinsdag werd ondertekend, is al nieuw beleid opgenomen. © Rob Paardekam

Goes boekt positief resultaat en kan weer geld gaan uitgeven

GOES - Goes heeft het huishoudboekje zo goed op orde dat er weer geld is om te investeren. Dat zegt wethouder Loes Meeuwisse (financiën). De jaarrekening van 2017 laat een positief saldo van ruim 1,2 miljoen euro zien.

Dat goede resultaat werd mede behaald door uitgestelde investeringen en het uitgeven van meer woningbouwgrond in erfpacht dan vooraf werd verwacht. Het verwachte negatieve resultaat op het gebied van het sociale domein is uitgebleven.

Volgens Meeuwisse betaalt de bezuinigingsoperatie van de afgelopen jaren zich nu uit. Dat er weer geld is om te investeren, bleek al uit het collegeprogramma dat CDA, VVD en SGP/CU eerder deze week presenteerden. Daarin wordt geld uitgetrokken voor nieuwe dingen. ,,Maar we hebben nog lang niet alles uitgegeven'', benadrukt Meeuwisse. ,,Er blijft nog genoeg over, zodat de gemeenteraad kan kiezen waar ze extra geld aan wil uitgeven.''

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”