Volledig scherm
Gitarist Julio Melio speelde zondag nummers van zijn nieuwe EP in Muziekpodium Razzmatazz in Oost-Souburg. © Johan Van Der Heijden

Gitarist Julio Melio uit Heinkenszand dook voor nieuw album niet meer de studio in

HEINKENSZAND - Gitarist Julio Melio uit Heinkenszand is eigenlijk altijd wel bezig met het maken van nieuwe muziek, maar afgelopen zomer ging hij er weer eens goed voor zitten. Het resultaat presenteerde hij zondag in Muziekpodium Razzmatazz in Oost-Souburg.

De 21-jarige Julio timmert alweer heel wat jaren aan de weg. Hij is een zogeheten fingerpicking-gitarist. Dat wil zeggen dat hij de baslijn, melodie en akkoorden tegelijk speelt. Drie jaar geleden kwam zijn eerste album uit: Almost on the road. Een jaar later volgde een EP met drie nummers.

,,Daarna ben ik blijven schrijven’’, vertelt de scheikundestudent. ,,Afgelopen zomer had ik veel tijd en ben ik nummers gaan opnemen.’’ Dat deed Julio voor het eerst niet in een studio, maar gewoon thuis. ,,Ik heb een handig apparaatje, waarmee ik mijn muziek direct kan opnemen op de computer. Dat maakt het ook best wel spannend, natuurlijk. Ik ben benieuwd wat mensen ervan vinden.’’

Julio's inspanningen hebben geresulteerd in een EP met zeven nieuwe nummers. Een EP zit als het ware tussen een single en een volledig album in. ,,Het is eigenlijk een cd met te weinig nummers’’, grapt de inwoner van Heinkenszand. Een volledig album gaat er zeker weer een keer komen, maar daar gaat volgens Julio net wat meer tijd in zitten. ,,Als ik een album maak, koppel ik daar graag een thema aan. Daar moet je goed over nadenken. Bij een EP is samenhang tussen de nummers wat minder van belang.’’

Isolated Minds - zo heet zijn nieuwste EP - bevat dan ook zeven uiteenlopende nummers. De titelsong slaat op een gebeurtenis op het station. ,,Ik stond daar een keer op de trein te wachten toen ik ineens oog had voor al die mensen die daar, vaak met een koptelefoon op, in hun eigen wereld leven, met hun eigen gedachten. Zoiets kan ik dan vaak snel koppelen aan een muzikaal idee dat ik al eerder had.’’ Het nummer Heimwee is heel persoonlijk. Julio schreef het, omdat hij daadwerkelijk last van heimwee had toen hij ging studeren in Eindhoven.

De Hoes van de EP is ontworpen Christina de Korte uit Meliskerke, een goede vriendin van Julio. Isolated Minds is verkrijgbaar bij de bekende online muziekdiensten. Julio verkoopt de fysieke versie via zijn website www.juliomelio.com.

Volledig scherm
De door Cristina de Korte ontworpen hoes van de nieuwste EP van Julio Melio. © Julio Melio
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.