Volledig scherm
De Gildenstraat in Biezelinge wacht dubbele overlast. De straat gaat de komende twee jaar twee keer op de schop. © Google Streetview

Gildenstraat Biezelinge gaat de komende twee jaar twee op de schop

BIEZELINGE - De Gildenstraat in Biezelinge ligt de komende twee jaar twee keer open. Een keer in 2020 voor de aanleg van een nieuwe riolering en een keer in 2021 voor de herinrichting van de weg.

In het voorjaar van 2020 gaat er voor het eerst een schop de grond in. De hele Gildenstraat en een stukje Achterweg en Waardekensstraat worden dan voorzien van een nieuwe riolering. Vanaf de Achterweg komt er ook nog een stuk extra riool bij naar het Donkerewegje. Deze is bedoeld om het overtollige regenwater vanuit de Achterweg af te voeren. Als die werkzaamheden zijn voltooid wordt de oorspronkelijke bestrating, op een nieuwe hoogte, weer teruggelegd.

Quote

De hele Gilden­straat en een stukje Achterweg en Waardekens­straat worden voorzien van een nieuwe riolering.

Voor de Achterweg en de Waardekensstraat verandert er na de rioleringswerkzaamheden niks meer, volgens de plannen van de gemeente Kapelle. De Gildenstraat is een jaar later echter alweer aan de beurt. Dan voor een herinrichting waarbij ook de fundering van de straat en de bestrating zelf worden vernieuwd. Hierbij wordt de indeling van de straat gedeeltelijk veranderd.

Wensen

Voor die wijzigingen heeft Kapelle de bewoners gevraagd om vragen, opmerkingen, wensen of eisen door te mailen. Dat kon tot 30 november. Daar zijn de afgelopen maand diverse reacties op ontvangen. Die variëren van opmerkingen over het te snel rijdende verkeer tot vragen over de groenstroken en de afvoer van water.

Met de binnengekomen reacties en de eisen van de gemeente wordt nu gewerkt aan een inrichtingsplan. Daarover krijgen de betrokkenen eind van dit jaar nieuwe informatie. In de loop van 2020, waarschijnlijk in de tweede helft van het jaar, volgt dan nog een bewonersavond.