Volledig scherm
Aan de onderkant van het nieuwe hekwerk wordt een houten plank bevestigd. Overigens verdwijnt het trottoir op dit gedeelte van de Havendijk. © Joeri Wisse

‘Gevaarlijk hek’ in Yerseke wordt aangepast, maar klimmen blijft mogelijk

YERSEKE - Het nieuwe hekwerk langs de Havendijk in Yerseke wordt aangepast zodat kinderen er niet meer onderdoor kunnen glippen. Raadslid Andries Jumelet is blij met de maatregel, maar noemt het ‘heel dom en gevaarlijk’ dat niet gekozen is voor een hek met verticale spijlen.

De Havendijk in Yerseke krijgt momenteel een grote opknapbeurt. Daarbij wordt het oude Heras-hek aan de kant van de Julianastraat vervangen voor een nieuw hek met houten leuning en horizontale staaldraden. Ter hoogte van de Kaaistraat is het hek al klaar. 

Ongeruste ouders

Jumelet: ,,Door een paar ongeruste ouders werd ik gewezen op de gevaarlijke constructie. Kinderen kunnen door de onderste opening vallen.”  Volgens de gemeente Reimerswaal maakt de aannemer nu met een houten plank het gat kleiner.

,,Ik ben blij dat er iets aan gedaan wordt", reageert Jumelet.  Hij blijft er bij dat het oude hek met de verticale spijlen beter had kunnen worden hergebruikt. Het nieuwe hek nodigt volgens hem teveel uit om er op te klimmen. ,,Kinderen kunnen de draden straks nog steeds als klimrek gebruiken en er overheen tuimelen.” 

Volledig scherm
Het oude (links) en nieuwe (rechts) hekwerk aan de Havendijk in Yerseke. © Joeri Wisse
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement