Dierenverzorger Sander de Klerk van Berkenhof Tropical Zoo, hier op een archieffoto met een  atlasvlinder, is aan het vloggen geslagen.
Volledig scherm
Dierenverzorger Sander de Klerk van Berkenhof Tropical Zoo, hier op een archieffoto met een atlasvlinder, is aan het vloggen geslagen. © Marcelle Davidse

Gesloten Tropical Zoo trakteert fans op vlogs van babyaapjes en hagedissen

VideoKWADENDAMME - Van dichtbij zien hoe een Argentijnse teju een rat verslindt? Of wegsmelten bij een gewoon penseelaapje dat haar twee pasgeboren jongen verzorgt? Dankzij de filmpjes van dierenverzorger Sander de Klerk kunnen fans tóch nog iets meekrijgen van reilen en zeilen in de momenteel gesloten Berkenhof Tropical Zoo.

De tropische dierentuin in Kwadendamme is begonnen met vloggen als bedankje voor mensen die hen steunen door donaties of door  online een jaarkaart, entreebewijs of restauranttegoed te kopen. Het YouTube-kanaal is vorige week online gegaan.  Er zijn nu twee filmpjes te bekijken.

Berkenhof Tropical Zoo is één van de drukst bezochte attracties in Zeeland.  Eigenaar Jeroen Antes  noemt de verplichte sluiting een ‘bizarre en hele moeilijke situatie’.  Hij maakt zich zorgen om de toekomst van het familiebedrijf en om de korte termijn. ,,Kunnen wij, zolang er nog onbekend is welke hulp mij mogen verwachten en wanneer, de kosten voor het voedsel, de benodigdheden en de zorg voor onze honderden dieren blijven betalen?”