Robin Valentijn vond de afgelopen jaren naar schatting meer dan honderd elastieken waarmee scheermessen worden gebundeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Robin Valentijn vond de afgelopen jaren naar schatting meer dan honderd elastieken waarmee scheermessen worden gebundeld. © Robin Valentijn / @kapelse_bakfiets

Geschrokken veroorzaker van ‘elastiekenplaag’ in Oosterschelde meldt zich én belooft beterschap

YERSEKE - Overal langs de Oosterschelde zijn te vinden: dikke witte elastieken. Na een lange zoektocht heeft stichting De Noordzee heeft de veroorzaker gevonden. Lenger Seafoods uit Yerseke zegt ‘enorm geschrokken’ te zijn van de vervuiling en belooft beterschap. Ook wil het bedrijf helpen met opruimen van de elastieken en een milieuvriendelijk alternatief onderzoeken.

 1. Jan Sandee, boer in ruste: ‘Een ritje met de tractor, daar knap ik enorm van op’
  PREMIUM
  PORTRET

  Jan Sandee, boer in ruste: ‘Een ritje met de tractor, daar knap ik enorm van op’

  De zon streelt de narcissen in het groene gras bij de boerderij. Naast de monumentale, zwartgeteerde schuur met zijn bemoste, rieten wolfdak staat een lange rij versleten klompen. Met één paar doet de boer precies een half jaar. Ernaast staan rood en groen vijf tractoren te glimmen. De mooiste hebben namen, zegt Jan Sandee lachend. Hartedief is hem het liefste: die heeft zijn boerenhart gestolen.
 1. Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed
  Play

  Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed

 2. Middelburgse skaters blij met komst nieuw skatepark
  Play

  Middelburg­se skaters blij met komst nieuw skatepark