Volledig scherm
© StockPZC

Gereformeerde gemeente bezorgd over ontwikkelingen rond koopzondag in Goes

GOES - De gereformeerde gemeente in Goes mengt zich in de discussie over de openstelling van winkels op zondag. In een brief aan de gemeenteraad schrijft de kerkenraad van harte te hopen dat het aloude rustpunt van de zondag een ijkpunt blijft in Goes. 

De gemeenteraad neemt donderdag een besluit over een voorstel van GroenLinks om winkeliers de volledige vrijheid te geven om op zondag hun winkel al dan niet te openen. De kans dat het wordt aangenomen, is aanwezig. VVD, Nieuw Goes, PvdA, D66 en de Partij voor Goes zouden GroenLinks aan een meerderheid kunnen helpen.

De kerkenraad van de gereformeerde gemeente zegt de berichten hierover in de media met oprechte zorg te hebben gelezen. Ze hecht waarde aan de zondagsrust. 'Zodat zoveel mogelijk mensen even tot rust kunnen komen in een complexe samenleving', schrijft ze aan de raadsleden. 'Iedereen is dan welkom om met ons (of in één van de andere kerken) stil te staan bij de vreugde van het nieuwe begin.'

De kerkenraad zegt te hopen en te bidden dat de gemeenteraad rekening zal houden met de gevoelens van 'zoveel duizenden christelijke inwoners van de gemeente Goes'.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement