Volledig scherm
Gerben Dijksterhuis © gemeente Borsele

Gerben Dijksterhuis wordt nieuwe burgemeester Borsele

HEINKENSZAND - Gerben Dijksterhuis (42 jaar) wordt de nieuwe burgemeester van Borsele. Op 15 juni volgt hij Jaap Gelok op. Dat heeft de gemeenteraad van Borsele vanavond unaniem besloten.

Dijksterhuis is momenteel nu wethouder in Zeewolde. Hij is lid van de ChristenUnie en is in Zeewolde ook wethouder namens het CDA.

Dijksterhuis was van 2002 tot 2010 lid van de gemeenteraad van Zeewolde. Vanaf 2006 was hij fractievoorzitter. Vier jaar later werd hij wethouder met de portefeuilles Openbare Ruimte, Duurzaamheid, Economische Zaken en Recreatie. 

De nieuwe eerste burger van Borsele is getrouwd met Arieke van den Brink en heeft een dochter van 16, en twee zoons van 14 en 9 jaar. Hij houdt van voetbal, lezen en concerten bezoeken. Hij is lid van de Nederlands Gereformeerde kerk en van plan om zo snel mogelijk in de gemeente Borsele te komen wonen.

,,Ik ben er heel erg blij mee", zei hij dinsdagavond in een eerste reactie op zijn benoeming. ,,Borsele is een prachtige gemeente met van alles wat. Ik ben er uiteraard gaan kijken en had er wel een klik mee." Juist de combinatie van enerzijds een plattelandsgemeente en aan de andere kant de industrie maakt de functie voor hem extra aantrekkelijk.

Voor hij wethouder werd in Zeewolde heeft Dijksterhuis diverse commerciële functies gehad. Eerst in de foodsector in Amsterdam en Zwolle en daarna bij Amfors, de sociale werkvoorziening in Amersfoort. 

Op de functie van burgemeester in Borsele hebben 25 mensen gesolliciteerd. Met vijf personen heeft de vertrouwenscommissie gesproken. De vertrouwenscommissie heeft unaniem voor Dijksterhuis gekozen.