Volledig scherm
Het Borsels Bulletin is ook te vinden op de site van de gemeente. © Gemeente Borsele

Gemeentelijke informatie in Borsele bereikt niet iedereen, gemeenteraad wil dat anders

HEINKENSZAND - Te vaak missen de inwoners van Borsele belangrijke gemeentelijke informatie. Bijvoorbeeld over een bouwplan in hun buurt of een verleende vergunning. Daardoor kunnen ze geen bezwaar maken en dat klopt niet, vindt de gemeenteraad.

,,Omdat de Bevelandse Bode niet meer in buitengebied komt, is dat een heikel punt", vindt raadslid Berry Kooiker (LPB). De gemeente publiceert op twee plaatsen alle vergunningaanvragen: op het internet en op papier, in de Bevelandse Bode. Maar die krant komt in het buitengebied niet meer bij de mensen in de brievenbus. 

De gemeente publiceert informatie ook op de eigen site en via officiëlebekendmakingen.nl, maar volgens Kooiker is niet iedereen digitaal vaardig genoeg om op die manier alle informatie te vinden en te krijgen. Het gevolg is dat mensen informatie missen en geen bezwaar meer kunnen maken. 

De zorg van Kooiker wordt gedeeld door de hele gemeenteraad. Die gaf B en W daarom opdracht te zoeken naar een goede oplossing en ervoor te zorgen dat de gemeentelijke informatie voor iedereen toegankelijk is.