Volledig scherm
© Stock.xchng

Gemeente zet Imares in om 'Rondje Reimerswaal' voor elkaar te krijgen

YERSEKE - Op een paar stukken langs schorren na, moeten fietsers overal in Reimerswaal op buitendijkse onderhoudspaden kunnen fietsen, vindt de gemeente. Om er voor te zorgen dat ook een stuk van twee kilometer bij Yerseke toegankelijk wordt, gaat Imares daar onderzoek doen naar de vogelstand. Voordat de dijken werden versterkt, hebben provincie, waterschap en Rijkswaterstaat afgesproken welke dijken open gaan voor recreatie.

Uit gesprekken met deze partijen blijkt volgens wethouder Izak Vogelaar dat ze nauwelijks bereid zijn om mee te werken aan het verzoek om twee kilometer dijk langs de Pieterspolder alsnog open te stellen. Een aanvraag voor een daarvoor noodzakelijke vergunning, noemt de provincie 'weinig kansrijk'. Om die reden heeft het college van B&W besloten Imares onderzoek te laten doen.

Met een recent advies van een onafhankelijk instituut, hoopt het college sterker in de schoenen te staan. Als de vergunning er ooit komt, zal de gemeente de aanleg van het fietspad moeten betalen. Het waterschap heeft al laten weten hier geen geld voor te hebben.