Volledig scherm
Protestbord tegen de komst van een AZC. © Melita Lanting

Gemeente stelt besluit over AZC 's-Gravenpolder uit (video)

HEINKENSZAND - Het definitieve besluit om een AZC in 's-Gravenpolder te vestigen is uitgesteld tot half december. Het college van burgemeester en wethouders is er nog niet van overtuigd dat een AZC in 's-Gravenpolder per direct noodzakelijk is.

Dat heeft te maken met de dalende instroom van asielzoekers en berichten dat er bedden leegstaan in de noodopvang. ''Ons besluit is genomen op basis van de urgentie zoals die in februari speelde'' zegt burgemeester Jaap Gelok.

Borsele wil nu eerst afwachten hoe de situatie zich landelijk ontwikkelt en antwoorden op de vraag of een asielzoekerscentrum in 's-Gravenpolder nog noodzakelijk is. En voor de definitieve beslissing valt, wil Borsele wil ook meer duidelijkheid over de rol van de andere Zeeuwse gemeenten in de opvang van asielzoekers. Die duidelijkheid ontbreekt nu.

Uitstel van het besluit betekent niet dat het college op zoek gaat naar een andere locatie. Het principebesluit om een AZC in 's-Gravenpolder neer te zetten blijft overeind. De extra tijd gaat Borsele gebruiken om in overleg te gaan met alle betrokken partijen, zoals de inwoners van 's-Heer Abtskerke en 's-Gravenpolder. Een extern bureau gaat de gemeente daarbij helpen.

De dorpsraad 's-Gravenpolder sprak donderdagavond harde woorden over de hele procedure

Protest bij gemeentehuis