Volledig scherm
Goes Afslag Aria © willem mieras

Gemeente houdt voet bij stuk: geen geluidsscherm bij wijk Aria in Goes

GOES  - Er hoeft geen geluidsscherm te komen dat bewoners van de nieuwbouwwijk Aria in Goes beschermt tegen geluidsoverlast van de snelweg en de Nansenbaan. Dat vinden burgemeester en wethouders.

Ze reageren daarmee op een bezwaar dat door een wijkbewoner is ingediend tegen het vernieuwde bestemmingsplan voor de wijk. Hij vindt het uitblijven van geluidwerende maatregelen onacceptabel.

In hun antwoord op de zienswijze van de bewoner stellen burgemeester en wethouders dat er in de toekomst geen normen worden overschreden. Uit onderzoek is gebleken dat het geluid bij zeven woningen boven de  voorkeurswaarde van 48 decibel zal uitkomen, maar onder de 53 decibel blijft. In dat geval kan ontheffing worden verleend. De bezwaarmaker vindt dat de gemeenteraad als politiek orgaan de keuze moet maken voor een strengere norm en op die manier wel geluidwerende maatregelen afdwingt.  

Volgens B en W wegen de kosten van een geluidsscherm niet op tegen het beperkte voordeel dat er paar bewoners ervan zullen hebben. Dat was ruim een jaar geleden ook  de reden voor de ontwikkelaars om er een streep door te zetten , want aanvankelijk zou er wel een geluidsscherm komen.  Ze lieten weten het te gortig te vinden om tonnen te investeren voor een paar woningen.

In Aria wordt al enkele jaren gebouwd. De wijk, die een dorpse uitstraling heeft, krijgt maximaal 350 woningen. 

  1. Medewerkers van Nummer 9 in Goes zitten tijdelijk aan de overkant van de straat

    Medewerkers van Nummer 9 in Goes zitten tijdelijk aan de overkant van de straat

    GOES - Klanten van Nummer 9 in Goes moeten sinds kort aan de overkant van de straat zijn. Het eigenlijke pand van de cadeaushop annex lunchroom, aan de Lange Vorststraat, wordt verbouwd en uitgebreid om de komst van de mensen van bakkerij Jikkemiene uit Nisse mogelijk te maken. ,,Het is een spannende tijd'', zegt unitmanager Marianne van Hekke. ,,Maar de medewerkers zijn heel blij dat ze straks in een mooi nieuw pand mogen werken.''