Volledig scherm
Impressie van de toekomstige school in Kloetinge. © Gemeente Goes

Gemeente dreigt voetpad Kloetinge af te sluiten als fietsers er blijven rijden

GOES - Als fietsers over het voetpad aan de Zomerweg in Kloetinge blijven rijden, wordt het helemaal afgesloten. Daarmee dreigt de gemeente.

De Zomerweg is al een paar weken helemaal afgesloten voor auto's en fietsers, omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd ter hoogte van de in aanbouw zijnde nieuwe school. Het voetpad is nog wel toegankelijk, maar volgens de gemeente rijden er ook veel fietsers overheen. ‘Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties, waardoor we de veiligheid van de voetgangers niet langer kunnen garanderen’, schrijft de gemeente in een brief aan de inwoners.

De gemeente zegt maatregelen te nemen om het fietsverkeer in de straat verder te ontmoedigen. Mocht dat niet helpen, dan wordt het hele voetpad afgesloten, wat voor voetgangers veel hinder zou opleveren. Fietsers worden geacht gebruik te maken van de omleidingsroutes of af te stappen en met de fiets aan de hand over het voetpad te lopen. Het Vogelzangspad tussen Kloetinge en Goes is vanaf maandag sowieso afgesloten voor fietsers én voetgangers vanwege het vervangen van leidingen en kabels.

  1. Een kopie van een Romeins schip, dát moet er in Colijnsplaat komen, vinden inwoners
    PREMIUM

    Een kopie van een Romeins schip, dát moet er in Colijns­plaat komen, vinden inwoners

    COLIJNSPLAAT - Begin in Colijnsplaat niet over het nieuwe kunstwerk dat sinds juli in de Oude Haven staat. Dan krijg je écht de wind van voren. Want het vliegende schip Helibateau van de Franse kunstenaar Bernard Morteyrolvan valt niet bij iedereen in de smaak. Dat ding moet weg vinden inwoners Ludo van Well en Dimp Nelemans. Zij zien er liever een kopie van het Romeinse schip Caudicaria.