Volledig scherm
V.l.n.r. Omer (12), Yusuf (9) en Emre (8) testen het nieuwe kunstwerk. © Marcelle Davidse

Gekapte bomen in centrum Krabbendijke omgetoverd tot kunstwerk

KRABBENDIJKE - Even lekker ravotten terwijl je ouders boodschappen doen. Vanaf nu kan het in het centrum van Krabbendijke. In het parkje ‘de Groente’ is een aantal oude boomstammen omgetoverd tot kunstwerkje dat zich perfect leent voor behendige kinderen.

Sander en Stefan van J.R. Bestratingen leggen dinsdagmiddag de laatste hand aan de paalhoofden naast de muziektent. ,,Er komt alleen nog een laagje van dat fijne grind tussen de palen”, zegt Sander. Of de nieuwste attractie een succes wordt, durft hij niet te zeggen. ,,Ik heb er nog geen kinderen op zien spelen, maar de palen staan er ook nog maar sinds maandag.”

Vandalisme

De stammen zijn te gebruiken als hangplek, maar het leukste is natuurlijk om van de ene naar de andere paal te springen. Voor vandalisme hoeven inwoners van Krabbendijke volgens de Brabander niet bang te zijn. ,,Deze stammen zitten diep in de grond. Die haal er je er niet zomaar uit.” 

Het centrum van Krabbendijke krijgt momenteel een opknapbeurt. Het geparkeerde blik is al uit de Dorpsstraat verdwenen. Klanten van de supermarkt, bakker of slager kunnen nu een eindje verderop parkeren. Naast de nieuwe vijver is namelijk een parkeerterrein gemaakt.

Bomen kappen

Voor de aanleg van dit terrein is een huis gesloopt. De bomen uit de tuin zijn zoveel mogelijk opgenomen in het ontwerp. De exemplaren die toch moesten worden omgezaagd, hebben nu een tweede leven in het parkje gekregen.

Na een pauze van een paar weken, is hoofdaannemer KWS vorige week weer verder gegaan met de aanpak van het centrum. Momenteel nemen de bouwvakkers het pleintje voor de winkels aan de Noordweg onder handen. De klus moet uiterlijk in april klaar zijn.

Volledig scherm
Sander en Stefan leggen de laatste hand aan de boomstammen. © Joeri Wisse