Volledig scherm
Dit bordje aan de Van Mellestraat in Goes is één van de weinigen met een toelichting. © Rob Paardekam

Geen verklarende teksten op straatnaamborden in Goes

GOES - De gemeente Goes is niet van plan in de toekomst verklarende tekstjes toe te voegen aan straatnaambordjes. Heemkundige Kring de Bevelanden had daar om gevraagd.

Hoewel het college het idee sympathiek vindt, kleven er volgens wethouder André van der Reest te veel bezwaren aan. ,,De borden zouden er dertig procent duurder van worden'', zegt hij. Ook zouden ze in sommige gevallen wel heel groot worden, omdat de grootte van de letters aan wettelijke normen moet voldoen.

Archief

Als mensen geïnteresseerd zijn in wie de historische figuren zijn naar wie in Goes straten zijn vernoemd, kunnen ze volgens Van der Reest terecht in het gemeentearchief.  Op dit moment staan op slechts aan handvol borden in Goes verklarende tekstjes. Dat is onder meer het geval in de  J. D. van Mellestraat en de M. D. de Grootstraat in Goes-Oost. Daar valt te lezen dat het om verzetshelden gaat. 

De Heemkundekring stelde overigens niet voor alle borden per direct te vervangen door nieuwe exemplaren met een verklaring. Alleen als ze toch al aan vervanging toe zijn, zou dat moeten gebeuren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement