Volledig scherm
De bontbekplevier op het strandje bij Kattendijke. © Wilco Jacobusse

Geen nieuw nest van bontbekplevier bij Kattendijke, gemeente kan weer zeewier opruimen

KATTENDIJKE - De bontbekplevier is de afgelopen weken niet meer gaan broeden op het strandje bij Kattendijke. Dat betekent dat de gemeente indien nodig het zeewier weer kan opruimen.

Eerder deze zomer stopte de gemeente met het opruimen van het stinkende zeewier, omdat op het strandje een nest van het bijzondere vogeltje was aangetroffen. Het nest werd echter kapot getrapt, vermoedelijk door een bewoners die boos was over het stopzetten van de opruimwerkzaamheden.

Korte tijd later werd op het strandje toch nog een bontbekplevier gezien. De gemeente besloot het beestje de kans te geven nog een keer te gaan broeden. Bontbekplevieren doen na een mislukte poging namelijk vaak nog een nieuwe poging op (nagenoeg) dezelfde plek. Een woordvoerster van de gemeente laat nu weten dat dit niet is gebeurd. Dat betekent dat de gemeente weer zeewier kan gaan opruimen. ,,Maar aangezien er geen meldingen van stankoverlast zijn, is dat op dit moment niet nodig.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”