Archiefbeeld: Wethouder Kees Verburg schiet de kermis van Hansweert open. Behalve in Hansweert (eind september) en Kruiningen (oktober), gaat ook de kermis in Yerseke door. Als enige kermis op de Bevelanden zal deze op de geplande datum (12 tot en met 15 augustus) plaatsvinden.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Wethouder Kees Verburg schiet de kermis van Hansweert open. Behalve in Hansweert (eind september) en Kruiningen (oktober), gaat ook de kermis in Yerseke door. Als enige kermis op de Bevelanden zal deze op de geplande datum (12 tot en met 15 augustus) plaatsvinden. © Johan van der Heijden

Geen Mosseldag, maar wel kermis in Yerseke

YERSEKE - Kermisliefhebbers op de Bevelanden kunnen dit jaar toch nog hun hart ophalen in de regio. De kermis die traditioneel in het weekend van Mosseldag neerstrijkt op de haven in Yerseke gaat dit jaar ‘gewoon’ door. Later dit jaar worden ook in Kruiningen en Hansweert de kermis ingehaald, zegt wethouder Kees Verburg van Reimerswaal.

 1. Wat heeft de gewone Yersekenaar straks aan de ‘nieuwe’ Zanddijk?
  PREMIUM

  Wat heeft de gewone Yerseke­naar straks aan de ‘nieuwe’ Zanddijk?

  YERSEKE - Een veiligere weg en betere doorstroming van het verkeer. Dat is hét doel van het miljoenenproject om de route tussen Yerseke en de A58 aan te pakken. Drie bezorgde Yersekenaren hebben grote twijfels over de kans van slagen. Ze zijn vastberaden de uitwerking van het onlangs gekozen tracé kritisch te volgen en desnoods hun achterban te mobiliseren. Adri Boone: ,,Voor de gemiddelde Yersekenaar zie ik heel weinig verbeteringen.”
 2. Middelburger ‘geschokt’ over arrestatie bij Vrijheidsmars Goes: ‘Ik heb absoluut geen Hitlergroet gebracht’
  PREMIUM

  Middelbur­ger ‘geschokt’ over arrestatie bij Vrijheids­mars Goes: ‘Ik heb absoluut geen Hitler­groet gebracht’

  GOES/MIDDELBURG - Maarten Horst, de 43-jarige man die zaterdagmiddag is aangehouden tijdens de Vrijheidsmars in Goes, ontkent met klem een Hitlergroet te hebben gebracht. ,,Dat is iets wat ik nooit zou doen”, zegt de Middelburger. Hij is ‘behoorlijk geschokt’. ,,Wat is er gebeurd met het tolerante Nederland waar je veilig kunt demonstreren?”, vraagt hij zich af.
 1. Wie heeft uil Fibi gezien?
  Play

  Wie heeft uil Fibi gezien?

 2. Middelburg heeft nu de kleinste bioscoopzaal van Nederland
  Play

  Middelburg heeft nu de kleinste bioscoop­zaal van Nederland