Archieffoto: Elma van Dijk tussen de pioenrozen.
Volledig scherm
Archieffoto: Elma van Dijk tussen de pioenrozen. © mechteld jansen

Geen hamburgers, maar pioenrozen uit ‘flowerdrive’ in Kruiningen

KRUININGEN - Raampje opendraaien, je bestelling doorgeven, even pinnen, de bestelling oppikken en rijden maar! Een bosje pioenrozen kopen bij Pluktuin Bloemenzee in Kruiningen wordt net zo makkelijk als een hamburger halen in de McDrive.

Elma van Dijk opent de ‘flowerdrive’ op 8 en 9 mei. Normaal zou ze vanaf die dagen opengaan. Het is de tijd dat de eerste soort, de pioenrozen, gaan bloeien. ,,Het is meteen de drukste maand van het jaar. Pioenen zijn erg populair, zeker vlak voor moederdag.” Door een flowerdrive in te richten kan Elma voldoen aan de richtlijnen rond het coronavirus en toch met de verkoop beginnen.

Afhankelijk van nieuwe maatregelen en het succes, bepaalt de pluktuin of flowerdrive langer blijft.

  1. Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenlandverhaal pakken we later op’
    PREMIUM

    Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenland­ver­haal pakken we later op’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres uit ’s-Gravenpolder door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – ‘Waar ga je heen’. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”