Volledig scherm
Van Hertumweg in Goes. © PZC

Gebied rond Van Hertumweg in Goes gaat over een jaar op de schop

GOES  - Het is waarschijnlijk het grootste infrastructurele project waar Goes de komende jaren mee te maken krijgt: de metamorfose van het gebied rond de Van Hertumweg. Over een jaar beginnen de ingrijpende werkzaamheden.

Tientallen nieuwsgierige Goesenaren lieten zich gisteravond in het stadskantoor informeren over de plannen. Het belangrijkste onderdeel daarvan is de doorgang onder het spoor voor zowel het gemotoriseerde als langzame verkeer. Deze moet de doorstroming flink verbeteren. 

Vanaf het Poelplein (de rotonde die de Fruitlaan, Anthony Fokkerstraat en Van Hertumweg met elkaar verbind) wordt een nieuwe weg richting de spoorlijn aangelegd. Deze komt ten oosten van de Van Hertumweg te liggen. Nadat de weg onder het spoor is doorgegaan, maakt hij een bocht naar links over het bestaande parkeerterrein aan de Lijnbaan.  Vervolgens komt hij uit op een nieuwe rotonde aan de noordkant van de bestaande spoorwegovergang. 

Supermarkt

Ongeveer halverwege deze nieuwe weg komt ook nog een rotonde waar het bestaande stukje Van Hertumweg richting onder meer de Agrimarkt op wordt aangesloten. Zo blijft de supermarkt bereikbaar. De weg loopt straks dood ter hoogte van de bestaande spoorwegovergang. 

Begin volgend jaar gaan de voorbereidende werkzaamheden van start. Het ingrijpende werk begint over een jaar. De totale klus gaat enkele jaren duren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement