Volledig scherm
PREMIUM
Dagbesteding zonder indicatie gaat vanaf nu verder onder de naam ‘Gast&Hof’. Burgemeester José van Egmond van Reimerswaal en directeur Coby Traas van Zorggroep Ter Weel proosten op het succes van de samenwerking. © Marcelle Davidse

Gast&Hof is dagbesteding voor iedereen in Reimerswaal

KRUININGEN - Een middagje samen bingoën of breien zonder bureaucratische rompslomp. In Yerseke, Kruiningen en Rilland kan het sinds een jaar. De proef is zo'n succes dat mensen voortaan niet meer door ambtelijke molens hoeven voordat ze kunnen aanschuiven bij de dagbesteding in het zorgcentrum.

Dat klinkt misschien heel logisch, maar is het zeker niet in de Nederlandse zorgwereld. Wie niet in een zorgcentrum woont, maar daar wel één of twee dagen per week gebruik wil maken van de dagbesteding, moet eerst een ‘indicatie’ krijgen. Dat kan maanden duren. Daarna volgt een zorgleefplan en moet bijgehouden worden hoe vaak die persoon komt en moet per individu een rekening worden gestuurd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Thermphos wordt vandaag  met een flinke knal opgeblazen

    Thermphos wordt vandaag met een flinke knal opgeblazen

    NIEUWDORP - Vrijdag klinkt er een enorme knal in het Sloegebied. De fosforfabriek van het failliete Thermphos wordt met een flinke lading springstof opgeblazen. Bij de saneerders heerst er vreugde dat een ogenschijnlijk onmogelijke missie is volbracht: het veilig reinigen en slopen van het ovenhuis, het hart van de voormalige fosforfabriek. Maar onder oud-Thermphossers zoals Wim Harwig uit Vlissingen heerst vooral weemoed. ,,Ik ga niet applaudisseren.”