Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

G-voetbal een feit bij Luctor Heinkenszand

HEINKENSZAND – Mikaj Courtin (14) kan niet wachten. Het liefst wil hij morgen nog gaan trainen bij voetbalclub Luctor Heinkenszand. Dat kan eind deze maand ook. Dan start de voetbalclub met G-voetbal, een team voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. ,,Voor kinderen met een beperking die willen sporten is het aanbod niet groot”, zegt Jack Courtin.

Binnenkort moet Mikaj onder het mes. Hij kan zijn voet niet goed plat zetten. Als dat eind van de maand is verholpen, wil hij zeker meedoen aan het G-voetbal bij Luctor Heinkenszand. ,,Fijn dat de club het doorzet”, zegt Jack Courtin, de vader van Mikaj. ,,Voor G-voetbal ben je nu nog aangewezen op Zeelandia in Middelburg. Dan zit je altijd met vervoer.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Thermphos wordt vandaag  met een flinke knal opgeblazen

    Thermphos wordt vandaag met een flinke knal opgeblazen

    NIEUWDORP - Vrijdag klinkt er een enorme knal in het Sloegebied. De fosforfabriek van het failliete Thermphos wordt met een flinke lading springstof opgeblazen. Bij de saneerders heerst er vreugde dat een ogenschijnlijk onmogelijke missie is volbracht: het veilig reinigen en slopen van het ovenhuis, het hart van de voormalige fosforfabriek. Maar onder oud-Thermphossers zoals Wim Harwig uit Vlissingen heerst vooral weemoed. ,,Ik ga niet applaudisseren.”