Volledig scherm
Marjet de Jonge kreeg (l) gezelschap van Esther Caljouw die namens de 'Suffe Tutten' een bedrag kwam overhandigen. © Free a Girl

Free a Girl haalt ruim 8500 euro op in Goes

GOES - Ruim 8500 euro. Dat is het bedrag dat de actie Free a Girl - Lock me up deze week  heeft opgehaald in Goes. Zeven mensen lieten zich twaalf uur lang opsluiten in een kooi van één bij twee meter om kinderen te bevrijden uit de prostitutie.

De actie loopt vanavond om 22.00 uur af. Gisteren was het de beurt aan Fenna Vollebregt. De kok van Slot Oostende was eerst van plan om zich in Rotterdam of Breda op te laten sluiten, maar kreeg het voor elkaar om een officiële actielocatie naar Goes  te halen. Alle deelnemers lieten zich vooraf sponsoren. In de periode dat ze opgesloten zaten, haalden ze ook nog geld op. In het geval van Vollebregt zo'n 300 euro.

Marjet de Jonge uit Heinkenszand zit vandaag als laatste in het hokje. ,,Buiten, ook al is het een beetje koud. Maar met de Molentocht op de Grote Markt, is het nu lekker druk in de stad.” Haar dochter werkt bij Free a Girl. ,,We hebben samen echt een hoop geld opgehaald. Voor ongeveer 50 euro kan een meisje bevrijd worden uit de prostitutie”, weet De Jonge. Volgens haar wil de organisatie  zich ook volgend jaar hard maken voor een Zeeuwse locatie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement