Volledig scherm
© ANP XTRA

Frauderende ambtenaar uit Goes: ik mis mijn collega's

DEN BOSCH - De voormalige ambtenaar van de gemeente Goes barstte in tranen uit toen de aanklager maandag bij het gerechtshof een celstraf tegen haar eiste. De vrouw is gebroken sinds ze werd ontslagen nadat ze dik 200.000 euro overmaakte naar zichzelf.

De vrouw werkte op de afdeling voor schuldhulpverlening. Geld dat naar schuldeisers moest, maakte ze over naar zichzelf. In totaal 75 tot 90 keer gedurende vijf jaar lang.

Taakstraf

Bij de rechtbank in Middelburg was de eis nog een taakstraf van 180 uur en drie maanden voorwaardelijk cel. De vrouw schrok zich dan ook een hoedje toen de rechtbank haar eind 2017 plots één jaar cel gaf. De advocaat-generaal zei maandag tijdens het hoger beroep dat ze zich had verbaasd over de geringe strafeis tijdens de eerdere behandeling. Ze vroeg daarom aan het hof om de straf niet te verminderen.

Bij het gerechtshof zat maandag een gebroken vrouw. Ze vertelde over haar slechte jeugd, haar slechte huwelijk en dat haar collega’s bij de gemeente eigenlijk haar familie waren. Ze mist ze. ,,Het ergste spijt het me nog voor hen.” De vrouw gebruikte immers soms ook hun inlogcodes.

Grote fout

De vrouw werkt momenteel hard om het hoofd boven water te houden met als een zwaard van Damocles nog een vordering boven haar hoofd van de gemeente, die bij de civiele rechter het geld nog gaat terug vragen. Ze zei dat ze een grote fout had gemaakt, maar wilde vooral niet de gevangenis in. Haar advocate Janine Jansen pleitte er daarom ook voor om ernstig rekening te houden met de abominabele persoonlijke omstandigheden.

Het hof doet over twee weken uitspraak.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement