Waarnemend burgemeester Fons Naterop wordt na zijn installatie in Kapelle gefeliciteerd door collega-burgemeesters Marga Vermue (tweede van rechts, gemeente Sluis) en Margo Mulder (rechts, gemeente Goes). Uiterst links Naterops echtgenote Trudie.
Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Fons Naterop wordt na zijn installatie in Kapelle gefeliciteerd door collega-burgemeesters Marga Vermue (tweede van rechts, gemeente Sluis) en Margo Mulder (rechts, gemeente Goes). Uiterst links Naterops echtgenote Trudie. © Marcelle Davidse

Fons Naterop geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van Kapelle

KAPELLE - Fons Naterop is vrijdagmiddag geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van Kapelle. Met een woord, een hand, een hapje en een drankje werd de inwoner van Babyloniënbroek welkom geheten in het gemeentehuis van de Bloesem van Zeeland.

Naterop bedankte in zijn openingsspeech als burgemeester voor de welkomstwoorden van commissaris van de Koning Han Polman, vice-voorzitter van de raad Henk Keurhorst en loco-burgemeester Jon Herselman. ,,Het voelt als een warm bad, als een warm welkom in het Zeeuwse. Alsof je ergens thuiskomt. Ik zal de ambtsketen van Kapelle met heel veel eerbied en heel veel respect gaan dragen."

Quote

Ik wil bewoners­ini­ti­a­tie­ven de ruimte geven, want je moet het samen doen.

Fons Naterop

Naterop liet weten dat hij geen waarnemer is die zomaar even ‘op de keuken komt passen'. ,,Ik ga mijn uiterste best doen om de komende maanden de inwoners, ondernemend Kapelle, het sociaal-maatschappelijk leven in de dorpen te leren kennen en iedereen de vraag voor te leggen: ‘Wat kan de gemeente voor u betekenen?‘ Want de inwoner staat centraal. Ik wil bewonersinitiatieven de ruimte geven, want je moet het samen doen.”

Termijn

Over de termijn van zijn aanstelling is Naterop duidelijk. ,,Kapelle gaat straks weer voor een kroonbenoemde burgemeester. Ik heb mijn commitment gegeven voor de periode daarvoor. In januari zal de commissaris het gevoel van de raad weer ophalen en dan zal pas besloten worden wanneer de nieuwe vacature voor een kroonbenoemde burgemeester weer zal worden opgestart. Daar heeft de minister dan ook nog wat over te zeggen.”

Pyjama

Naterop, die 63 jaar geleden werd geboren onder de rook van Nijmegen en daarom nog steeds N.E.C.-supporter is, kreeg bij zijn aantreden ook nog een cadeautje van loco-burgemeester (en Feyenoord-aanhanger) Jon Herselman. ,,Omdat jullie in Babyloniënbroek blijven wonen en jij dan na een latertje wel eens alleen in Kapelle zal blijven slapen”, kondigde Herselman zijn presentje aan. ,,Heb ik ter vervanging van je vrouw een N.E.C.-pyjama gekocht. Aantrekken zal niet lukken, want ze hadden hem niet groter dan maatje 176.”

Welkom in Kapelle.