Volledig scherm
Heinkenszand - Dylan Groenewegen won de etappe naar heinkenszand - photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2019 © photo: Cor Vos

Finish ZLM-tour in Heinkenszand stuk duurder dan eerder gemeld

HEINKENZAND - De finish van een etappe van de ZLM-Tour in Heinkenszand in juni heeft geen 15.000  euro gekost, zoals het college van B en W eerder heeft gezegd, maar 36.000 euro. Dat schrijft het college aan raadslid Levien de Putter (D66).

De Putter had tijdens een raadsvergadering vragen gesteld over de kosten en kreeg toen te horen dat de gemeente 15.000 euro kwijt was. Nu blijkt dat dit slechts het bedrag is dat de gemeente aan de ZLM-tour heeft betaald om finishplaats te mogen zijn. Daar bovenop is nog 21.000 euro uitgegeven voor de organisatie rondom de finish, zoals maatregelen voor het verkeer en de veiligheid van de profrenners en het publiek. Dit bedrag is uit de pot voor sport en bewegen gehaald.

De Putter is onaangenaam verrast dat het evenement veel duurder is dan eerder verwacht. ,,Ik zat me toch een beetje boos te maken toen ik het las", zegt hij. Het raadslid heeft aanvullende vragen gesteld. Hij wil weten of het college vooraf op de hoogte was dat het evenement 36.000 euro zou gaan kosten en of het college het een volgende keer opnieuw zou uitgeven.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement