Volledig scherm
Snel even tussen de auto's door oversteken ter hoogte van de Praxis hoeft vanaf begin november niet meer. © Ernesta Verburg

Fietstunneltje onder de ringbaan in Goes gaat begin november eindelijk open

GOES - Fietsers en voetgangers die ter hoogte van de ringbrug in Goes de Ringbaan willen oversteken hoeven over pakweg anderhalve maand geen rare capriolen meer uit te halen. In november gaat eindelijk het nieuwe fiets- en voetgangerstunneltje open.

Overigens hoeven de genoemde verkeersdeelnemers die rare capriolen nu helemaal niet uit te halen. Sterker nog: ze worden geacht om te lopen of rijden via bijvoorbeeld het tunneltje bij Omnium. Maar in de praktijk banen veel voetgangers zich ter hoogte van de Praxis een weg tussen de auto's door. Fietsers steken met alle gevaar van dien de Ringbaan wel eens over bij de nieuwe kruising nabij de ringbrug.

Albert Heijn

Het fiets- en voetgangerstunneltje onder de Ringbaan is al enkele maanden klaar, maar tot nu toe bleef het afgesloten, omdat de aansluitende infrastructuur aan de noordkant (waar de winkels en appartementen van Westerschans worden gebouwd) er nog niet ligt. Als tegenslagen uitblijven kunnen fietsers en voetgangers begin november eindelijk gebruik maken van het tunneltje. In die periode komt ook de winkelruimte voor supermarkt Albert Heijn in Westerschans beschikbaar.

Maar vóór het zover is, moeten met name fietsers nog even wat overlast voor lief nemen. Omdat het gebied rondom de nieuwe bebouwing nog netjes moet worden ingericht, wordt het fietspad langs de Westhavendijk, tussen de Ringbaan en het Geldeloozepad, vanaf komende maandag een kleine drie weken afgesloten. Volgens de gemeente is dat noodzakelijk om de klus snel en veilig te kunnen klaren. Fietsers die vanaf de richting van Omnium richting het sportpark willen of vice versa worden omgeleid via de televisietoren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement