Volledig scherm
© Thinkstock

Fietsknooppunten kosten gemeente meer geld

KRUININGEN - Het college van burgemeester en wethouders van Reimerswaal wil 1500 euro per jaar extra uittrekken voor het fietsknooppuntensysteem (FIKS). Door dit extra bedrag hoopt het Routebureau VVV Zeeland de vijf sterrenstatus als fietsprovincie vast te houden .

,,Wij hechten erg aan de fietsknooppunten", laat wethouder Jaap Sinke namens de gemeente weten. ,,Het is een heel mooi systeem. En erg belangrijk ook voor ons en de provincie."

Maar ook mooie systemen moeten onderhouden worden. En daarvoor heeft Routebureau VVV Zeeland meer geld nodig. Er ligt nu een plan voor waarop alle Zeeuwse gemeenten een vast basisbedrag gaan betalen met daar bovenop een variabel bedrag op basis van het aantal bordjes. 

Voor de meeste gemeenten betekent dat een verhoging van de lasten. Voor een enkeling een verlaging. Reimerswaal komt in het voorstel uit op een verhoging van de bijdrage van 2500 naar 4017,79 euro per jaar. ,,Daarvoor kan meer onderhoud worden gepleegd", aldus Sinke. ,,En af en toe iets vernieuwd of gewijzigd worden."
 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement