Volledig scherm
© Thinkstock

Fietsknooppunten kosten gemeente meer geld

KRUININGEN - Het college van burgemeester en wethouders van Reimerswaal wil 1500 euro per jaar extra uittrekken voor het fietsknooppuntensysteem (FIKS). Door dit extra bedrag hoopt het Routebureau VVV Zeeland de vijf sterrenstatus als fietsprovincie vast te houden .

,,Wij hechten erg aan de fietsknooppunten", laat wethouder Jaap Sinke namens de gemeente weten. ,,Het is een heel mooi systeem. En erg belangrijk ook voor ons en de provincie."

Maar ook mooie systemen moeten onderhouden worden. En daarvoor heeft Routebureau VVV Zeeland meer geld nodig. Er ligt nu een plan voor waarop alle Zeeuwse gemeenten een vast basisbedrag gaan betalen met daar bovenop een variabel bedrag op basis van het aantal bordjes. 

Voor de meeste gemeenten betekent dat een verhoging van de lasten. Voor een enkeling een verlaging. Reimerswaal komt in het voorstel uit op een verhoging van de bijdrage van 2500 naar 4017,79 euro per jaar. ,,Daarvoor kan meer onderhoud worden gepleegd", aldus Sinke. ,,En af en toe iets vernieuwd of gewijzigd worden."
 

  1. Medewerkers van Nummer 9 in Goes zitten tijdelijk aan de overkant van de straat

    Medewerkers van Nummer 9 in Goes zitten tijdelijk aan de overkant van de straat

    GOES - Klanten van Nummer 9 in Goes moeten sinds kort aan de overkant van de straat zijn. Het eigenlijke pand van de cadeaushop annex lunchroom, aan de Lange Vorststraat, wordt verbouwd en uitgebreid om de komst van de mensen van bakkerij Jikkemiene uit Nisse mogelijk te maken. ,,Het is een spannende tijd'', zegt unitmanager Marianne van Hekke. ,,Maar de medewerkers zijn heel blij dat ze straks in een mooi nieuw pand mogen werken.''