Bij het ongeluk raakte een fietsend meisje gewond.
Volledig scherm
Bij het ongeluk raakte een fietsend meisje gewond. © HV Zeeland

Fietsend meisje (12) ernstig gewond na aanrijding met vrachtwagen in Yerseke

YERSEKE - Een 12-jarig meisje is vanochtend op de kruising van de Eerste Tholseindeweg en de Olzendepolder bij Yerseke zwaargewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen. De fietsster is door de traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk vond plaats rond 08.30 uur. Twee ambulances en de traumahelikopter werden opgeroepen. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar hoe het ongeval kon gebeuren. Hoe het met het meisje gaat, is nog niet duidelijk. De weg zou alleen toegankelijk zijn voor bestemmingsverkeer. 

De vrachtwagen werd bestuurd door een 30-jarige man uit Roosendaal. Hij is aangehouden. De man had geen alcohol of drugs gebruikt. 

De politie was na het ongeval enige tijd op zoek naar een automobilist die snel bij het ongeluk was en die onder meer de ambulancemedewerkers heeft opgevangen. De man heeft zich vanmiddag bij de politie gemeld en een verklaring afgelegd. Ook andere getuigen kunnen zich melden via 0900 8844.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
    PREMIUM
    video

    Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

    HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.