Volledig scherm
PREMIUM
Tegen de bewoners van Stichting Zuidwester zou meerdere keren te hard opgetreden zijn. Met blauwe plekken als gevolg. © Archieffoto Cees Kuiper

Families beschuldigen Stichting Zuidwester in Goes van mishandeling

GOES - Een aantal families beschuldigt gehandicaptenzorginstelling Zuidwester in Goes van fysieke en psychische mishandeling. De cliënten zouden meerdere keren onder de blauwe plekken hebben gezeten. Ook kwam het volgens de families voor dat bewoners een hele ochtend in hun eigen urine moesten liggen.  

De inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft een onderzoek ingesteld naar de misstanden. De directie van Zuidwester herkent zich niet in de beschuldigingen. Wel erkent een woordvoerder personeelsproblemen en dat er klachten zijn ingediend.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De tijd heeft stilgestaan, maar de klok tikt door in het oude gemeentehuis van Krabbendijke
  PREMIUM

  De tijd heeft stilge­staan, maar de klok tikt door in het oude gemeente­huis van Krabbendij­ke

  KRABBENDIJKE - Het lijkt wel alsof de tijd heeft stilgestaan als je door de statige rode deuren het pand aan de Dorpsstraat 85 in Krabbendijke binnenstapt. Bijna vijftig jaar geleden vertrokken burgemeester, wethouders, raadsleden en ambtenaren uit het pand, maar dankzij huidig eigenaar Jan Weststrate zijn hun werkplekken in de loop der jaren nauwelijks veranderd. ,,Ik heb er een hekel aan om iets kapot te maken.”
 2. D66 Borsele: ‘Wel degelijk behoefte aan boodschappen doen op zondag’
  PREMIUM

  D66 Borsele: ‘Wel degelijk behoefte aan boodschap­pen doen op zondag’

  HEINKENSZAND - Wordt het ooit mogelijk om op zondag boodschappen te doen in Heinkenszand? D66-voorman Levien de Putter ziet het niet snel gebeuren, maar put hoop uit de resultaten van een online enquête die zijn partij hield. ,,Volgens verschillende partijen zou niemand in Borsele op een koopzondag zitten te wachten. Hiermee tonen we aan dat er best wat mensen zijn die daar wél gebruik van willen maken.”