Volledig scherm
Ezra Trinidad (inzet) © PZC/Nucy Anne

Familie verdronken Ezra Trinidad uit Goes hoopt op nieuw onderzoek van OM

GOES - Nabestaanden van de vorig jaar verdronken Ezra Trinidad uit Goes hopen nog altijd dat het Openbaar Ministerie extra onderzoek wil doen naar het drama dat zich een jaar geleden voltrok in het zwembad van Omnium.

De 13-jarige Ezra verdronk op 14 oktober in de lazy river van het Goese zwembad. Het Openbaar Ministerie concludeerde eerder dit jaar onder meer dat het zwembadperoneel niet nalatig is geweest. Er wordt niemand vervolgd. De jongen stierf volgens het OM aan de gevolgen van een epileptische aanval.

Volledig scherm
Een paar dagen na de dood van Ezra was er een stille tocht en lieten mensen witte ballonnen op bij Omnium in Goes. © Johan Van Der Heijden

Bij die uitleg kan de familie zich een jaar na dato nog altijd moeilijk neerleggen. In het voorjaar deed de moeder van Ezra al een emotionele oproep aan mensen die op de bewuste dag in het zwembad waren om zich te melden. ,,Daar hebben een paar mensen op gereageerd'', laat Agnes Illis, de oma van Ezra, nu weten. ,,Het heeft geen grote nieuwe dingen aan het licht gebracht, maar het was toch goed om deze mensen te spreken.''

Volgens Illis wacht de familie nu op antwoord van het OM. Er is volgens haar een verzoek ingediend om de zaak toch nog eens nader te bekijken. De familie zegt dat er aanwijzingen zijn die erop duiden dat Ezra geen epileptische aanval had. De oma van de jongen wijst onder meer op de verklaring van de arts van Ezra, die verklaart dat de jongen niet gevoelig was voor de lampen in het bad en de schittering in het water. Hij had sowieso al lange tijd geen zware aanval meer gehad. 

Het OM kon gisteren geen reactie geven op de wens van de familie om de zaak toch nog een keer onder de loep te nemen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement