Volledig scherm
De vestiging van HoutBrox in Uden © Van Assendelft

Faillissement HoutBrox uitgesproken

DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch heeft maandag het faillissement uitgesproken van modeketen HoutBrox en vier aanverwante vennootschappen. De bewindvoerders dienden de aanvraag maandagmorgen in bij de rechtbank. De winkels zijn maandag wel opengegaan. HoutBrox heeft 23 vestigingen, waarvan één in Goes.

Bewindvoerder Floris Dix denkt dat vanuit een faillissement een betere mogelijkheid is een doorstart te bereiken. De afgelopen dagen hebben zich al tien geïnteresseerden in de modeketen zich bij de bewindvoerders gemeld. Dix verwacht dat er na een faillissement zelfs nog meer kandidaat kopers zich aandienen.

Voor de 528 medewerkers dreigt nu ook ontslag. De eerste tijd worden de salarissen nog wel door het UWV betaald. In de afgelopen dagen hebben de bewindvoerders al wel met de meeste leveranciers overeenstemming bereikt over de kleding die vanaf de datum van de eerder uitgesproken surseance worden verkocht.

Bewindvoerder Dix denkt dat het nog wel enkele weken duurt voordat een overeenkomst gesloten kan worden over een mogelijke doorstart. Tot die tijd wil hij de winkels zeker open houden, want dat geeft de beste garantie op een doorstart.