Volledig scherm
© stock.xchng

Exploitanten Schaapskooi verruilen Heinkenszand voor Wolphaartsdijk

HEINKENSZAND - De huidige exploitanten van schapenboerderij de Schaapskooi in Heinkenszand verhuizen met hun schapen naar Wolphaartsdijk.

Vanaf 1 december zijn Rens en Yvonne Duvekot met hun 250 schapen te vinden op hun nieuwe locatie in Wolphaartsdijk. De Schaapskooi in Heinkenszand wordt, met bezoekerscentrum en speeltuin, overgenomen en voortgezet door de familie Visser. Tot 1 december is de Schaapskooi gesloten.

Drukker en drukker

De reden voor het vertrek is volgens de website van de Schaapskooi te vinden in het succes van de onderneming. "Het liep erg goed, bijna te goed", valt te lezen op de site. " Het bezoekerscentrum werd drukker en drukker. Totdat er een punt kwam waarop Rens en Yvonne opmerkten dat Yvonne eigenlijk zo goed als niet meer in de stal kwam. Dat vonden zij beiden jammer. Ook het vele werk wat zij veelal met zijn tweeën verzetten werd steeds meer en eigenlijk teveel."

Nummer één

Daarom besloot het echtpaar Duvekot op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen voor hun dieren, waarbij ze zich weer helemaal op de schapen kunnen richten. "Met daarnaast uiteraard nog wel diverse activiteiten. Want dat is wel gebleken dat ze daar ook erg veel plezier aan kunnen beleven. Maar de schapen blijven nummer één!"