Even wachten... en dan met een verse pizza van de markt naar huis

VideoKORTGENE - Op een boodschappenlijstje voor de weekmarkt zal niet zo snel pizza tussen de bananen, oude kaas en vis staan. Toch kun je er in Kortgene voor terecht, sinds Peter van der Geest en Ivonne Bom er 's zaterdags met hun Vespa-foodtruckje staan. 

Het houtgestookte oventje verspreidt op zaterdagochtend een voorzichtige geur door de Hoofdstraat. Het komt uit de richting van de Nicolaaskerk, waar, tussen de fruitkraam en die van de poelier, een kleine witte Vespa staat. Niet de scooter, maar eentje met drie wielen en een laadbak er achter. Met een pizzaschep schuift Peter net een pizza in de oven die erin is aangebracht.

Ivonne Bom met op de achtergrond Peter van der Geest achter de houtgestookte oven.
Volledig scherm
Ivonne Bom met op de achtergrond Peter van der Geest achter de houtgestookte oven. © Johan Van Der Heijden

De pizza's worden wel ter plaatse bereid, maar zijn bedoeld om thuis af te bakken. ,,Als iemand geen oven heeft of er niet mee overweg kan willen we die ook wel hier afbakken", legt Ivonne uit. Zoals voor de man die in de rij staat. ,,Straks rijd ik dus snel naar huis", zegt hij. ,,Vorige week heb ik er ook één gehaald. Eigenlijk was die voor de lunch bedoeld. Maar om 9.15 uur zat ik al aan de pizza...”