Volledig scherm
Peter Platschorre krijgt speld 'Heer van Borsele'. Vlnr, dochter Felice Platschorre, Bjorn Dingemanse, Peter Platschorre, dochter Stephanie Platschorre, Bas de Leeuw, vrouw Caroline Platschorre en burgemeester Gerben Dijksterhuis. © Johan Van Der Heijden

Ernstig zieke Peter Platschorre wordt dubbel verrast in Ellewoutsdijk

ELLEWOUTSDIJK - De eerste Peter Platschorre Classic heeft zaterdag ruim 11.000 euro opgebracht. De opbrengst van de fietstocht komt geheel ten goede aan de Stichting ALS.

Peter Platschorre kreeg vorig jaar, na een periode met vage klachten, in mei de diagnose ALS. Oud-collega's van de politie kwamen vervolgens tijdens een fietstocht op het idee om ook een fietstocht voor hem en de Stichting ALS te organiseren. Dat werd de Peter Platschorre Classic. Daaraan deden zaterdagmorgen (en middag) ongeveer 180 mensen mee. 

Voor Platschorre was er naast de opbrengst nóg een verrassing. Burgemeester Gerben Dijksterhuis benoemde hem tot Heer van Borsele. Platschorre kreeg de waarderingsspeld met oorkonde  voor zijn buitengewone inzet voor de gemeente Borsele. Zo was hij jarenlang actief voor de watersportvereniging Ellewoutsdijk en dertig jaar lang penningmeester van de schutterij Zorgvlied. Ook bezorgde hij jarenlang menig kind in Ellewoutsdijk en Ovezande een onvergetelijke Sinterklaas. 

Platschorre is de eerste die zich Heer van Borsele mag noemen. De nieuwe onderscheiding vervangt enkele oude onderscheidingen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement