Erika Visscher begrijpt niet waarom de gemeente Reimerswaal slechts één boom per perk wil planten. Op de foto die ze vasthoudt is de oude situatie  te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Erika Visscher begrijpt niet waarom de gemeente Reimerswaal slechts één boom per perk wil planten. Op de foto die ze vasthoudt is de oude situatie te zien. © Johan Van Der Heijden

Erika baalt van gemeente: groene oase werd kale vlakte

KRABBENDIJKE - Erika Visscher uit Krabbendijke zag haar uitzicht in een paar jaar tijd veranderen van een groene oase in een kale vlakte. Tot haar frustratie sneuvelde elke poging om de acht gekapte kastanjes in haar straat te vervangen door evenveel nieuwe bomen.

‘Hroôs op Reimerswaal’. Het thema van het gemeentelijke feestjaar roept bij Erika Visscher een wrang gevoel op. In plaats van trots, is ze ronduit teleurgesteld. ,,Ik krijg de indruk dat de gemeente er vooral voor zichzelf zit en de belangen en het welzijn van de burgers naast zich neerlegt.”

Handtekeningen van de hele buurt en een kritisch rapport van de Zeeuwse Ombudsman ten spijt: de gemeente weigert pertinent aan haar wens te voldoen. ,,Nee, ik heb geen hoop meer dat het nog goedkomt. Ze zijn zo hardnekkig. Het is vechten tegen de bierkaai.”

Prachtige bomen

Het verhaal begint op 12 januari 2017. Een brief van de gemeente ploft op de deurmat.