Volledig scherm
Emma Heesters in Beste Zangers. © videostill

Emma Heesters maakt met cover uit Beste Zangers debuut in Top 40

VLISSINGEN - Emma Heesters, afkomstig uit ’s-Gravenpolder, en Rolf Sanchez zijn met hun spaanstalige Beste Zangers-duet Pa Olvidarte de hoogste binnenkomer in de Top 40. 

Emma deed dit seizoen mee aan het NPO-programma Beste Zangers en maakte daarin veel indruk op haar collega’s en de kijkers thuis. Het programma trok wekelijks ruim één miljoen kijkers. Met de cover van Pa Olvidarte van de Colombiaanse hiphopgroep ChocQuibTown maakt ze nu haar Top 40-debuut op plek 27. Gisteren viel ze ook al in de prijzen bij de MTV Awards als grootste talent aanstormende talent in Nederland. 

  1. Nelleke groeide op in Kapelle: ‘Als ik over een landweggetje fiets, ruik ik mijn vader’
    PREMIUM
    Weer Even Thuis

    Nelleke groeide op in Kapelle: ‘Als ik over een landwegge­tje fiets, ruik ik mijn vader’

    In de Ooststraat in Kapelle staat een huis dat al vanaf de bouw, begin jaren 60, in bezit is van dezelfde familie. Nelleke Tessen-Van Liere (70) verhuisde in 1994 terug naar het huis waarin ze vroeger met haar ouders en haar zus heeft gewoond. In de tussentijd is er veel veranderd. ,,Kijk alleen al naar het dialect. Wij spraken vroeger allemaal Zeeuws met elkaar. Tegenwoordig wordt dat door jongeren nauwelijks nog gesproken.”