Volledig scherm
De teller van de actie voor de neergeschoten Sidney Ruiter stond maandagmiddag vroeg al op ruim 4000 euro. En dat bedrag loopt snel op. © PZC

Ellewoutsdijkse Jasmijn Honkoop zamelt geld in voor neergeschoten Groninger

ELLEWOUTSDIJK - Jasmijn Honkoop uit Ellewoutsdijk zamelt via een doneeractie geld in voor Sidney Ruiter uit Groningen. De student werd vorig jaar neergeschoten in de binnenstad van zijn woonplaats.

Op Facebook doet Honkoop verhaal van het schietincident en haar beweegredenen voor de actie. ,,Sidney uit Groningen, destijds een 21-jarige student, stapt van zijn fiets omdat het lijkt dat A. en zijn vrienden hem wat willen vragen. Zonder enige aanleiding schiet A. direct vijf kogels op hem af, waarbij Sidney in zijn rug wordt geraakt", valt er te lezen over de schietpartij van vorig jaar.

Quote

Kunnen wij Sidney een hart onder de riem steken en zo een kleine bijdrage leveren aan zijn te herwinnen zelfstan­dig­heid?

Jasmijn Honkoop op Facebook

Sidney overleeft de aanslag ternauwernood en raakt als gevolg van een dwarslaesie blijvend verlamd in zijn onderlichaam. Inmiddels een jaar verder zit de Groningse student in een rolstoel en probeert hij zijn leven op te pakken.

Om de Groninger een handje te helpen om zijn leven weer op de rails te krijgen en zelfstandiger te kunnen leven, is de Ellewoutsdijkse Honkoop een inzamelingsactie begonnen. ,,Kunnen wij, met een financiële bijdrage, Sidney een hart onder de riem steken en zo een kleine bijdrage leveren aan zijn te herwinnen zelfstandigheid?", vraagt zij aan haar volgers op Facebook.

Teller

En ja, dat kunnen ‘we’ blijkbaar. Want de actie loopt als een trein. Maandagmiddag rond vier uur is al ruim 8300 euro van de beoogde 10.000 euro binnen. En de teller loopt bijna per minuut op.

Op Facebook plaats één criticaster nog wel een kanttekening bij de actie. Hij meldt dat de dader door de rechtbank is veroordeeld tot een vergoeding van 369.000 euro. En dat is ook zo. Maar zou de dader wel zoveel geld hebben?

Doneren kan op www.doneeractie.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement