Volledig scherm
Het Van Hattumhuis is weer open voor het publiek. © Timo van de Kasteele

Ellewoutsdijk heeft huiskamer terug

ELLEWOUTSDIJK - Het Van Hattumhuis, het dorpshuis in Ellewoutsdijk, is na een langdurige en grondige opknapbeurt weer open voor het publiek. ,,Het is de huiskamer van het dorp”, zegt dorpsbewoner Carla Elst.

Of de renovatie van het dorpshuis leeft, hoef je niet te vragen. Bezoekers staan bij de heropening tot in de hal. Zo druk is het zaterdagmiddag in het Van Hattumhuis. De binnenkant is volledig op de schop gegaan. En weer helemaal van deze tijd. Een grandcafé idee, en toch multifunctioneel. ,,Zo is het bedoeld. Een knusse plek in het hart van het dorp”, zegt architect Arno Linzell.

Petra Kerkhof, voorzitter van het Van Hattumhuis is blij met het resultaat. ,,Fijn dat Ellewoutsdijk weer een ontmoetingsplek heeft”, zegt ze. ,,Je hebt hier in het dorps niets meer. Geen bakker, geen café. Nu kunnen we de toerist, naast een bezoek aan het kerkje, het fort en de Westerschelde, ook wat te eten en drinken aanbieden.”

Was het Van Hattumhuis tot jaren terug vooral de plek voor ouderen en het verenigingsleven. Nu kan iedereen er terecht. Zes dagen in de week, vanaf 14.00 uur. Behalve op maandag, dan zijn ze gesloten. Rianne van Dalen is de nieuwe beheerster van het dorpshuis. Speciaal ter gelegenheid van de heropening heeft Pesch van Hattum zes portretten van haar familie als bruikleen aangeboden.

Die zijn speciaal uit Nieuw-Zeeland overgebracht. Het gaat om portretten van haar groot-, overgroot- en betovergrootouders. ,,Nu zijn ze weer thuis.” De familie Van Hattum was een vooraanstaande baggeraarsfamilie dat het nu verdwenen paleis Zorgvliet liet bouwen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement