Volledig scherm
Ruim tien jaar na de brand in de botenloods aan het Molenpad in Kamperland is een nieuwe bestemming gevonden voor het braakliggende terrein. © Willem Mieras

Elf jaar na de brand aan het Kamperlandse Molenpad is eindelijk een nieuwe bestemming in zicht

KAMPERLAND – Een grote brand verwoestte op 30 juli 2008 een botenloods aan het Molenpad in Kamperland. Ruim elf jaar later ligt het terrein nog altijd braak. Maar dat gaat veranderen.

Drie bedrijven kunnen zich in de toekomst vestigen in de bedrijfswoningen met loods die N&S Investment op het terrein wil neerzetten. De ’s-Gravenpolderse investeerder heeft de braakliggende kavel gekocht en legde bij de gemeente Noord-Beveland het verzoek neer er drie woon-werkkavels van te maken. 

Burgemeester en wethouders staan positief tegenover het plan. Ze denken dat bebouwing de aanblik van het gebied ten goede komt. Wel moeten ze bij de gemeente het bestemmingsplan aanpassen, want op dit moment is het niet toegestaan om aan het Molenpad bedrijfswoningen te bouwen.

De brand in juli 2008 ontstond tijdens reparatiewerkzaamheden aan een lekkende benzinetank. Twee geschakelde loodsen vol boten, caravans en landbouwmachines gingen op die bewuste woensdagmiddag grotendeels in vlammen op. Eén persoon raakte gewond. 

Volledig scherm
Het opruimen van de asbest die vrijkwam bij de brand in de botenstalling aan het Molenpad nam een week of drie in beslag. © Dirkjan Gjeltema
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement