Volledig scherm
PREMIUM
Restaurantmanager Jeroen van der Schelde was donderdag druk in de weer om alles in orde te maken voor maandag. © Marcelle Davidse

Eindelijk gaat de KFC in Goes open: maar waarom duurde dat toch zo lang?

GOES - Veel inwoners van Goes en omstreken vroegen het zich al een paar maanden af: ‘wanneer gaat de KFC open?’ Maandag is het eindelijk zover. Maar waarom duurde dat toch zo lang?

Het pand van de Kentucky Fried Chicken (KFC) op de fastfoodboulevard langs de A58 in Goes was al een tijdje zo goed als klaar, maar de deuren bleven op slot. Op sociale media werd druk gespeculeerd over de reden. De conclusie van veel mensen: ze kunnen geen personeel vinden. Daar zat volgens Harmen Vanneuville van de EG Group best een kern van waarheid in. Hij kon naar eigen zeggen niet zomaar even een blik met medewerkers opentrekken. Dat de McDonald's en Burger King al een tijdje draaien in Goes maakte het niet gemakkelijker. Veel potentiële medewerkers gingen daar al aan de slag. Maar er zijn meer oorzaken.

  1. Nelleke groeide op in Kapelle: ‘Als ik over een landweggetje fiets, ruik ik mijn vader’
    PREMIUM
    Weer Even Thuis

    Nelleke groeide op in Kapelle: ‘Als ik over een landwegge­tje fiets, ruik ik mijn vader’

    In de Ooststraat in Kapelle staat een huis dat al vanaf de bouw, begin jaren 60, in bezit is van dezelfde familie. Nelleke Tessen-Van Liere (70) verhuisde in 1994 terug naar het huis waarin ze vroeger met haar ouders en haar zus heeft gewoond. In de tussentijd is er veel veranderd. ,,Kijk alleen al naar het dialect. Wij spraken vroeger allemaal Zeeuws met elkaar. Tegenwoordig wordt dat door jongeren nauwelijks nog gesproken.”