Volledig scherm
Het strandje bij Hansweert © Google Streetview

Eindelijk deal voor aanleg strandje bij Hansweert

HANSWEERT - Inwoners van Hansweert kunnen volgend jaar zomer ook bij hoog water naar het strand. De gemeente Reimerswaal en aannemingsbedrijf Van der Straaten hebben deze week handtekeningen onder een overeenkomst gezet. Zodra het stormseizoen in april is afgelopen, kan het strandje worden opgespoten.

Wethouder Izak Vogelaar (VVD, recreatie) heeft dat dinsdagavond bekendgemaakt.  De deal komt drie jaar nadat PvdA-raadslid Kees Verburg het initiatief nam voor aanleg van het strandje. In de overeenkomst zijn volgens Vogelaar onder meer afspraken gemaakt over beheer en eventuele toekomstige sanering van bodemvervuiling gemaakt.

Van der Straaten is eigenaar van de grond onder het strandje. Het bedrijf wilde in ruil voor medewerking aan het plan een stuk grond kopen van de gemeente. Deze kavel, waar ooit kadaververwerking Gekro stond, is echter vervuild. De gemeente levert de grond schoon op, Van der Straaten betaalt voor de grond de normale tarieven.

Met waterschap Scheldestromen was eerder al een overeenkomst bereikt over het strandje. Naast een hoop zand, worden ook voorzieningen als bankjes, prullenbakken en een trap aan de Werfdijk aangebracht.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement