Volledig scherm
Veel animo voor net geopende Aldi in Kamperland. © Mechteld Jansen

Eindelijk: Aldi Noord-Beveland na acht jaar een feit

KAMPERLAND  - Inwoners en toeristen stonden vanochtend al vroeg in de rij voor een bezoekje aan de nieuwe Aldi in Kamperland. De eerste discounter op Noord-Beveland opende om 8.00 uur officieel de deuren.

Leunend op hun winkelwagen luisterden tientallen mensen naar de toespraak van wethouder Adrie van der Maas. Die liet weten dat deze dag wat hem betreft het predicaat ‘dag met een gouden randje’ kreeg. Onder toeziend oog van het winkelpersoneel knipte hij het lint voor de ingang door.

Lange adem

De komst van de Duitse supermarktketen heeft de gemeente Noord-Beveland zo'n acht jaar beziggehouden. In april 2011 zei de gemeenteraad ‘ja’ tegen een Aldi-filiaal aan de Voorstraat in Wissenkerke. Een jaar later begon de procedure voor de bouw van een filiaal van de grootgrutter, waartegen verschillende mensen in beroep gingen. Eind 2014 verklaarde de Raad van State hun bezwaren ongegrond. Wel werd het bouwplan aangepast. In oktober 2015 zou de bouw beginnen, maar door veranderingen bij de ontwikkelaars werd dat verschoven naar 2016.

En toen kwam in maart 2016 het bericht dat Aldi afzag van een filiaal in Wissenkerke. Daarmee leek het hoofdstuk Aldi ten einde, maar niets bleek minder waar. Negen maanden na het slechte nieuws werd bekend dat Aldi zich wilde vestigen op bedrijventerrein Het Rip in Kamperland. Ook hiertegen kwam protest, onder meer van andere supermarktondernemers op het eiland, maar de rechter stelde hen in het ongelijk.

Gebouw

Met de officiële opening is de Aldi-geschiedenis bijna ten einde. Het enige wat nu nog op de rol staat, is de bouw van een definitief winkelpand. Dat moet binnen nu en tien jaar de tijdelijke vestiging vervangen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement