De Ronde van Noord-Beveland is niet meer. ,,Dit doet verschrikkelijk zeer’’, aldus medeorganisator Dirk Hage.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ronde van Noord-Beveland is niet meer. ,,Dit doet verschrikkelijk zeer’’, aldus medeorganisator Dirk Hage. © Johan Van Der Heijden

Einde van een tijdperk: Ronde van Noord-Beveland stopt

WISSENKERKE - Geen voorbijrazend peloton meer op de polderwegen van Noord-Beveland. Geen speaker die in de straten van Wissenkerke het publiek op de hoogte houdt van de koers. De Ronde van Noord-Beveland is verleden tijd. ,,Dit doet verschrikkelijk zeer”, zegt mede-organisator Dirk Hage uit Wissenkerke.

,,Het stopt door gebrek aan mankracht bij de politie", zegt Hage. Daarom is een streep door de koers gezet. Niet dat hij een beschuldigende vinger wil wijzen richting zijn oud-collega's, want zij kunnen er persoonlijk niks aan doen. 

,,De landelijke politie heeft afspraken gemaakt met de Wielerunie om in twee jaar tijd de inzet van politie bij wielerkoersen te halveren", legt Alwin Don, woordvoerder politie uit. Daarop is de politie in gesprek gegaan met TMZ, onder wiens vlag in Zeeland veel koersen worden gehouden. Don: ,,vorig jaar nog hebben we veertien man ingezet om de wedstrijd te begeleiden. Dat kan nu niet meer.” De wedstrijd in deze vorm op een andere manier beveiligen is niet meer toegestaan. Dat kan wel als de koers op een afgesloten terrein is.