Volledig scherm
Martijn Weststrate bij de plaats waar hij de dode hond Bas heeft gevonden, onderin een droge sloot onder riet en bladeren. © Marcelle Davidse

Eigenaar dode hond: ‘Autopsie wijst uit dat Bas is omgekomen door schot hagel’

KRABBENDIJKE - ‘Verbloeding door hagelschot’. Dat is volgens Wilfred van Oosten de doodsoorzaak van zijn hond Bas.  ,,Het pathologisch instituut doet nog verder onderzoek. Mogelijk is ook de schedel nog ingeslagen", zegt hij. Een definitief rapport is volgens hem over zes weken klaar.

Volledig scherm
Hond Bas. © Wilfred van Oosten

Van Oosten was zijn hond sinds 21 november kwijt. Omdat hij die ochtend geweerschoten en gejank heeft gehoord,  dacht hij meteen dat iemand Bas  zou hadden afgemaakt. Hij loofde 5000 euro uit voor de gouden tip die zou leiden naar zijn hond, dood of levend. Yersekenaar Martijn Weststrate vond afgelopen donderdag het dier in een sloot vlakbij de woning van Van Oosten.

De eigenaar van Bas,  die momenteel in Polen verblijft,  is kritisch over de medewerking van de politie aan de zaak. Zo moest hij zelf regelen dat onderzoek op de dode hond zou worden gepleegd. ,,Dat gaat tussen de 500 en 7000 euro kosten. Maar dat heb ik er voor over.” Van Oosten had ook gewild dat voetafdrukken en sleepsporen op de plaats waar de hond is gevonden zouden worden onderzocht. ,,De politie heeft alleen maar foto's gemaakt.” 

Volgens politiewoordvoerder Alwin Don wordt de zaak wel degelijk serieus genomen.  Na melding van vermissing hebben agenten een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. ,,Dat heeft toen niets opgeleverd.”  Donderdag -ruim een week nadat het incident zou hebben plaatsgevonden- meldde zich nog wel een getuige, zegt Don. ,,We nodigen Van Oosten uit om officieel aangifte te doen nu een autopsie heeft plaatsgevonden. Daarna gaan we beoordelen of er nog verder onderzoek mogelijk is.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement