Volledig scherm
Een schaap wordt geschoren op het eerste schaapscheerdersfeest Hansweert. © Ellen Jobse

Eerste schaapscheerdersfeest Hansweert geslaagd

HANSWEERT - "Het stinkt hier naar zweetvoeten", zegt een bezoekster van kinderboerderij De Binnenhaven tegen haar man. Ze trekt een vies gezicht. "Nee joh, dat zijn de beesten", reageert haar man. Hij trekt een paar grassprieten uit de grond en voert ze aan de ezel.

De eerste editie van het schaapscheerdersfeest bij de kinderboerderij in Hansweert is rond het middaguur al geslaagd. En dat terwijl de schaapscheerder nog niet eens geweest is; hij staat in de file. De bezoekers vermaken zich ondertussen bij de roofvogelshow, op het springkussen of tussen de kraampjes met hebbedingen.

Wallaby ontsnapt

Beheerder John den Hollander veegt de zweetdruppels van zijn voorhoofd. De nieuwste bewoner - een wallaby - was uit zijn verblijf ontsnapt en moest gevangen worden. "Alsof er nog niet genoeg te doen is", grapt John.

Hij hoopt met het evenement weer een deel van het geld bijeen te krijgen voor de nieuwe stal die hij wil neerzetten. Aan de opkomst zal het niet liggen. En aan de zeventig bewoners van de kinderboerderij ook niet. Zij laten zich van hun beste kant zien aan iedereen die een kijkje komt nemen bij hun verblijf.

Volledig scherm
De ezel op het schaapscheerdersfeest Hansweert. © Ellen Jobse
Volledig scherm
Bezoekers op het eerste schaapscheerdersfeest Hansweert. © Ellen Jobse